رفتن به محتوای اصلی
x

جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان از سال 1396 با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی و با هدف تبدیل ایده به کسب و کار، پرورش استعدادها، تقویت روحیه نوآفرینی و کارآفرینی، ایجاد انگیزه و امید در جوانان کشور، در سطح ملی برگزار می‌شود. ششمین دوره از این جشنواره در سال که سال ملی علوم پایه نیز نام گذاری گردیده است در جریان فرآیند برگزاری می‌باشد.

ایده‌پردازان

ايده‌پردازي(هاي كارآفرينانه)هر نوع خلق يا كاربرد دانش جديد، يا به‌كارگيري دانش موجود به شيوه جديد، در رابطه با ارائه يك يا چند بعد از كسب و كار (مانند ارائه محصول/ خدمات جديد و فناورانه، بازارهاي جديد، فناوري و روش‌هاي جديد توليد يا مدل كسب و كار جديد) مي‌باشد.

ایده‌پرداز مسئول: به فردی اطلاق می‌شود که از دیدگاه جشنواره به عنوان صاحب ایده و مسئول تیم شناخته می‌شود و کلیه مکاتبات دبیرخانه، اندرکنش‌های حقوقی و مالی با وی صورت خواهد پذیرفت. ایده‌پرداز اصلی موظف می‌باشد موارد ابلاغی از سوی دبیرخانه را در تیم به مشورت گذاشته و نتایج نهایی و گزارش فعالیت‌های تیم را به دبیرخانه اعلام نمایند.

تبصره: درصورت تخلف ایده‌پرداز اصلی، همکارانی که اسم و مشخصات آن‌ها به صورت رسمی در پرتال جشنواره ثبت شده‌است، می‌بایست صرفا از طریق نامه کتبی مورد تخلف را به دبیرخانه اعلام نمایند.

کسب و کار نوپا

هر نوع كسب و كار جديد رسمي يا غير رسمي كه (شامل کارآفرین نوظهور یا مدیر- مالک یک كسب وكار جدید) داراي سابقه فعاليت كمتر از 42 ماه (سه و نيم سال) مي‌باشد.

اعتبار حمایتی (گرنت توسعه محصول) بنیاد علم و فناوری جمیلی

هرنوع كمك‌هاي منابع مالي يا خدمات مشاوره‌اي – آموزشي به تيم‌هاي كسب و كاري نوپا يا افراد يا تيم‌هاي ايده‌پرداز علمي از سوي جشنواره

چگونگی ثبت ایده در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

مرحله نخست: ثبت ایده در پرتال جشنواره

متقاضیان می‌بایست کلیه اطلاعات شخصی و ایده خود را صرفا از طریق سامانه رسمی جشنواره www.ysf-persia.com ثبت نمایند.

حوزه دریافت ایده

علوم پایه شامل:

  1. شیمی
  2. فیزیک
  3. زمین‌شناسی
  4. علوم زیستی – ویروس کرونا
  5. ریاضی و علوم کامپیوتر

با رویکرد ویژه:

  1. هوش مصنوعی

شرکت‌کنندگان می‌بایست ایده خود را در یکی از حوزه‌های مشخص‌شده ثبت نمایند.

تبصره: درصورتی که ایده شما بین رشته‌ای باشد، می‌بایست در هنگام ثبت ایده، حوزه‌های مربوطه را مشخص نمایید.

زمانبندی جشنواره

مهلت ثبت ایده در ششمین جشنواره : 01 مرداد الی 07 مهر 1401

زمان برگزاری اختتامیه جشنواره (اعلام نتایج نهایی): آذر ماه 1401

جوایز جشنواره

برگزیدگان در 2 بخش زیر، اعتبار حمایتی بنیاد نیکوکاری جمیلی را دریافت می‌نمایند:

  • بخش ایده‌پردازان:  در هر حوزه 2 ایده برگزیده نهایی (مجموعا 12 ایده)
  • بخش کسب و کار نوپا: تعداد 4 ایده برگزیده نهایی

بازه سنی شرکت‌کنندگان

مطابق تعریف جشنواره، جوان به افراد بالای 18 سال و زیر 44 سال اطلاق می‌شود. لذا می‌بایست، کلیه شرکت‌کنندگان حداقل دارای 18 سال سن بوده و سن ایده‌پرداز اصلی که مسئولیت تیم را بر عهده دارد، زیر 44 سال باشد.

مقطع تحصیلی شرکت‌کنندگان

شرکت‌کنندگان می‌بایست دارای حداقل مدرک دیپلم بوده و می‌توانند از رشته‌های تحصیلی مختلف باشند در حالیکه زمینه اصلی ایده باید صرفا در حوزه علوم پایه باشد.

توجه: مقطع و رشته تحصیلی شرکت‌کنندگان امتیازی مازاد ندارد. تمامی ایده‌ها تحت فرآیند مشخص جشنواره داوری می‌شوند و کیفیت و امکان تجاری سازی ایده ملاک داوری می‌باشد.

تعریف تیم

تعداد محدودی از افراد با مهارت‌های مکمل که به منظور هدف مشترک و اهداف عملیاتی و با رویکرد مسئولیت متقابل در برابر یکدیگر، جمع شده‌اند و دارای مهارت‌های وظیفه‌ای، حل مسئله و تصمیم‌گیری و مهارت‌های انسانی می‌باشند.

تعداد افراد تیم در بخش ایده‌پردازان می تواند از 1 تا 6 نفر باشد و تعداد افرادی که در بخش کسب و کارهای نوپا ثبت نام می‌کنند، می بایست از 3 تا 6 نفر باشند.

نکته 1: هر تیم یا فرد ایده‌پرداز می‌تواند حداکثر 4 ایده کاملا متفاوت در سامانه جشنواره ثبت نمایند.

نکته 2: شرکت‌کنندگان سال‌های گذشته، در صورت دارا بودن ایده متفاوت ممانعتی جهت شرکت ندارند.

نکته 3: پس از ثبت نهایی اطلاعات، امکان ویرایش اطلاعات وجود نخواهد داشت. لذا خواهشمند است پیش از ثبت نهایی ایده در سامانه جشنواره از صحت مطالب درج شده از جمله مشخصات اعضای تیم و به ویژه نقش دقیق افراد در تیم، کامل بودن اطلاعات طرح و موارد دیگر، اطمینان حاصل نمایید.

نکته 4: درصورت برگزیده شدن در جشنواره، دبیرخانه مجاز خواهد بود تنها از اطلاعات مندرج در پورتال (اسامی و عکس ایده‌پردازان، عنوان و چکیده ایده) و نه محتوای خود طرح در اخبار مربوط به جشنواره استفاده نماید.

مرحله دوم: داوری

پس از ثبت ایده در پورتال جشنواره، مراحل زیر طی خواهد شد:

  • غربالگری اولیه: در این مرحله ایده‌ها از نظر «اطلاعات بارگذاری شده» مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و درصورت ناقص بودن اطلاعات، ایمیلی جهت اعلام نقص به متقاضیان ارسال می‌گردد که الزامیست متقاضیان ظرف کمتر از 10 روز نواقص طرح خود را برطرف نمایند.

توجه: درصورت عدم تکمیل نواقص در بازه تعیین شده، ایده وارد مرحله داوری نخواهد شد.

  • داوری علمی و کسب و کار: ایده‌هایی که دارای شرایط رقابت جشنواره می‌باشند، توسط داوران علمی و کسب و کار جشنواره (شامل متخصصین علمی و اساتید کشور، کارآفرینان داخلی و …) مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهند گرفت.

مرحله سوم: اعلام نتایج برگزیدگان و حمایت های جشنواره

متقاضیانی که ایده آن‌ها وارد مرحله داوری و انتخاب می‌شوند، به‌منظور حفظ جذابیت هرچه بیشتر جشنواره، تا قبل از برگزاری اختتامیه از نتیجه نهایی مطلع نخواهند شد. لذا اعلام اسامی برگزیدگان امری محرمانه می‌باشد که صرفا در روز اختتامیه جشنواره اعلام می‌شود.

افرادی که ایده آن‌ها در جشنواره برگزیده نشده‌است، می‌توانند ایده تکمیل و اصلاح شده خود را در سال‌های آتی ارسال نمایند.

افرادی که ایده‌ی آن‌ها به عنوان «ایده برگزیده علمی»، معرفی می‌شود، حدنصاب لازم از نظر کمیته علمی را کسب نموده‌اند و لوح تقدیر جشنواره به پاس زحمات آنان به ایشان اهدا خواهد شد.

افرادی که ایده‌ی آن‌ها به‌عنوان «ایده برگزیده نهایی بخش ایده پردازان/ کسب و کار نوپا»، در جشنواره معرفی می‌شود، حدنصاب لازم از نظر کمیته علمی و کمیته کسب و کار را کسب نموده‌اند و از برگزیدگان نهایی خواهند بود، که علاوه بر اهدا تندیس و لوح تقدیر جشنواره، برنده اعتبار حمایتی بنیاد علم و فناوری جمیلی خواهند شد. این حمایت شامل اعتبار توانمندسازی و توسعه محصول می‌باشد.

فایل
پیوست اندازه
فایل پیوست 296.99 کیلوبایت

تحت نظارت وف ایرانی